Redskapsbod bonus – Experiment med en vanlig fasadlampa

Garden shed bonus - Experiments with a wall light

Sofia är nu klar med redskapsboden och ger dig en liten bonus-blogg, där hon gör om en vanlig fasadlampa så att den kan pluggas in i LightsOns system.
Garden shed part 3 - Completion! Reading Garden shed bonus - Experiments with a wall light 2 minutes Next Nice and decorative with lights in a cluster

Viktigt! Detta är inget du ska göra om du inte vet vad du gör. Även om detta är 12 volt så är det viktigt att det blir rätt. Tänk också på att garantier inte gäller på produkter om du gör åverkan på dem.

Dags för bonusbloggen som jag utlovat. Det blir ett experiment som jag gått och tänkt på ett tag. Jag är väldigt förtjust i gamla ladugårdslampor och jag vill absolut ha en sådan över dörren in till redskapsboden. Min tanke är att sätta ihop en Luna-lampa med en vanlig lampa i plåt. Plåtlampan har jag rostskyddsbehandlat med ett genomskinligt vax för bilunderreden. Skärmen och lampans alla delar kommer att rosta annars (så vill du det kan du låta den vara). Det går lika bra att montera en Luna på en vintage-skärm om man har tur att hitta en på loppis.

Varför köper jag inte en lampa som redan är klar för utomhusbruk? Ofta är de dyra och eftersom jag inte har 230V utdraget till förrådet så är det här det smartaste och billigaste alternativet. Jag vill dessutom styra lampan med samma system som jag redan har. Bonus för mig är att det ska bli riktigt kul att se hur det kommer att bli! Så häng med nu…

Jag börjar med att borra hål i lampan så jag kan fästa Luna där. Jag fäster med buntband först och sen med ståltråd. Därefter klipper jag av lampans (ej Luna) originalsladd. 

Lunas kabel leder jag ut rakt bakåt genom ett hål som jag borrar i baksidan av skärmen. Sladden låter jag sedan löpa längs med “the gooseneck” och fäster den med svarta buntband. Det ser förvånansvärt bra ut trots att kabeln löper på utsidan. Man måste vara noggrann så klart (pst. redan när denna blogg är publicerad har jag hittat en ännu smartare lösning - så en bonusblogg på en bonusblogg inom kort - så fort jag hittat en ny lampa eller skärm!).

Jag har gjort ett hål i fasaden, leder in kabeln där och kopplade ihop den med övrig belysning som jag förberett. Borrhålet för sladden fyller jag igen med svart silikon.

Det var faktiskt mycket lättare än jag trodde! Easy peasy!