Terms and conditions e-commerce

Avtal om köp ingås när du väljer att registrera din beställning i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt utan manuell översyn. Om en eventuell felaktighet i ordern uppstår kontaktar vi dig för att hantera ärendet vidare, det kan handla om en reservation, att varan du beställt fått ändrad leveranstid eller andra oförutsedda händelser.

Vi ingår endast avtal med myndig person (18 år och över), alternativt omyndig person med målsmans tillstånd och godkännande. Eventuella undantag finns i enlighet med Föräldrabalken.

Ångerrätt

När du handlar på Lightson har du alltid möjlighet att inom 14 dagar, från den dagen du tar emot varan, byta eller ångra ditt köp (gäller ej företag). För att ångerrätten ska gälla måste du kontakta oss inom dessa 14 dagar. Returer skickas i oskadat skick till LightsOn AB, Terminalgatan 3, 235 39 Vellinge.

Returfrakt och återbetalning

När du ångrar ett köp måste du själv betala kostnaderna för returfrakten. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan hålls i väsentligen oförändrat skick. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att vi har mottagit returen.

Ej utlösta varor

För ej uthämtade varor debiteras en returavgift på 395kr för fraktkostnader och administration, som betalas av kunden. Liggtiden hos paketombudet oftast inte så långt så hämta ut ditt paket så snabbt som möjligt. Hämtas det inte ut i tid så returneras varorna automatiskt till oss.

Alla beställningar får mail/SMS från transportören när paketet har anlänt. Hämtar du inte ut ditt paket kontaktar de dig igen och påminner om leveransen. Du har som mottagare alltid det yttersta ansvaret att du hämtar ut ditt paket. Att låta paketet gå i retur är inget skäl för öppet köp eller att man ångrat sin beställning enligt villkoren för ångerrätt.

Om en vara är felaktig eller defekt, kontakta Kundtjänst via e-post på adressen info@lightson.se så hjälper vi dig. Lightson följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Vid en godkänd reklamation bekostas tillkommande fraktkostnader i samband med reklamationen av LightsOn.

Priser

Alla priser är angivna i vald valuta och inkluderar 25% moms. Det framgår alltid tydligt vad du ska betala i kassan innan du skickar iväg din betalning. Extrapriser eller andra erbjudanden gäller så långt lagret räcker.

Frakt

Frakten är gratis inom Sverige när du beställer varor för minst 500 kr. Beställer du varor för under 500 kr tillkommer en fraktavgift. Varorna skickas efter att din adress har verifierats och varorna packats, i de allra flesta fallen inom 24 timmar från det att du har lagt din beställning.

Vid hemleverans godkänner du att budet får ställa av varorna om ingen är på plats för att ta emot dem.

Leverans

Normal leveranstid inom Sverige är 1-2 arbetsdagar från det att LightsOn har bekräftat din beställning via e-post. Om en försändelse mot förmodan blir försenad kommer du att kontaktas av kundtjänst. Givetvis har du då också alltid rätt att häva köpet. Vid allmänna helger kan leveranstiden vara något längre.

Vi lämnar tre års garanti på alla våra produkter. Garantin gäller om någon vara, under normal användning, skulle gå sönder under garantitiden. Garantin gäller från inköpsdatum. Kvitto skall kunna uppvisas vid garantianspråk. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

LightsOn värnar om din integritet. Vi vill därför informera dig om hur vi behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss samt vilka rättigheter du har.

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser. Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar exempelvis om insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Företaget LightsOn AB (556723-1229) är ansvarigt för all behandling av företagets personuppgifter som sker.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Hos oss kan du känna dig trygg med att vi aldrig ber om några personuppgifter som inte krävs för att vi ska kunna fullfölja vårt avtal, och som aldrig samlas in utan en laglig grund. Vi behandlar i huvudsak ditt namn, personnummer, adress och kontaktuppgifter, uppgifter och innehåll som du själv publicerar (exempelvis via våra sociala medier) samt cookies.

När kan vi komma att lämna ut dina personuppgifter?

Vi lämnar inte ut några av dina personuppgifter till tredje part, om du inte själv har lämnat samtycke eller om det inte krävs för att fullfölja våra förpliktelser till avtal eller lag. Dina personuppgifter lämnas endast ut till tredje part i samband med betalning och leverans av din beställning. De tillfällen de kan lämnas ut är:

• Transporter (logistikföretag och speditörer)
• Betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer)
• Marknadsföring (print och distribution, sociala medier, mediebyråer eller reklambyråer)
• IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar)

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering.

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter, kontakta oss på info@lightson.se

Vi reserverar oss för att produktinformation som finns på hemsidan kan vara felaktig på grund av tryckfel eller tekniska fel. Observera att produktbilder på hemsidan ibland kan skilja sig från verkligheten och inte alltid är en exakt återgivning av den riktiga produkten. Färger, material och utseende kan variera på grund av bildkvalitet och bildskärmsinställningar.