Ljuslist i gigantisk blomkruka

Ljuslist i gigantisk blomkruka

Fixes by Sofia has got a new favorite - Strip! Here she installs it on the inner edge of a giant flower pot. The biggest challenge in this project was probably getting the pot into the car.

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Man gör upp en plan och sedan blir det som det blir. Här om dagen åkte vi i väg för att köpa allt utom en stor blomkruka, och kom i stället hem med en megastor kruka. Den var så stor att den inte ens gick in i bilen. Skam den som ger sig - med i bilen skulle krukan i varje fall.

Krukan på plats

Väl hemma i vår lummiga och somriga trädgård placerades krukan mitt på innergården och däri skulle planteras dahlior i överflöd. Runt ytan där krukan stod hade vi redan lampan Luna på träreglar men jag kände ändå ganska direkt att det skulle bli tråkigt om jag inte fick till det med någon belysning i själva växtligheten i krukan. Så klart har ljuslisten Strip just den egenskapen att vara flexibel och justerbar i längd.

Jag började med att borra ett hål i botten av krukan så jag kunde leda in kabeln där. Jag drog upp den så långt att den kunde hänga ut över kanten till dess att jag fyllt på all jord 
(tänk på att honan på kabeln ska vara uppåt i krukan och hanen ska vara i botten. Det är tråkigt att behöva tömma krukan igen om man gör fel). Det gick åt hela 400 liter jord! Galet mycket, men det är också en galet stor kruka.


Jag måttade upp Stripen runt innerkanten på krukan och kapade den med marginal, så den blev lättare att hantera. Ljuslisten klistrade jag sedan enkelt fast på insidan av krukan. Eftersom ljuslisten går att justera/kapa vid var femte centimeter är det lätt att anpassa den efter behov. Jag klippte av den så listen gick hela vägen runt och förseglade sedan den medföljande gummiänden med lite silikonlim (tänk på att kolla om du har detta hemma, annars får du rusa i väg till affären). Det är viktigt att det försluts tätt så att vatten inte kommer in och kortsluter systemet. Oavsett så var det hur lätt som helst att anpassa längden på Strip!

Det enda pysslet för mig var att dölja kabeln under markstenen men det var definitivt värt besväret! Det blev riktigt snyggt och inte ett spår av någon irriterande kabel.

 

Du som läser mina inlägg vet att jag delat in hela trädgården i zoner, så denna kopplade jag bara in i min zon 5, då det fanns kapacitet och längd kvar för den. Måste ändå säga att just planera upp för fler delar/zoner gör mitt arbete nu mycket lättare. Jag vet exakt vad som är var och hur mycket de tar i watt. Perfekt!


Lysande resultat

Aries har varit min favorit fram till nu men Strip har knipit förstaplatsen – enkel att montera, elegant, diskret & flexibel! Den ska du få se mer av! Voila!

 

Så här fint blev det på kvällen. Stripen kan verkligen användas till mycket men här i växtlighet ger den en extra kick! Supernöjd är jag med både min insats (som bara var jobbig med stenfixet) och slutresultatet.


Jag kommer fylla på med fler bilder i bloggen så fort stormen har lagt sig! Återkommer!

Tack för denna gång! Härlig sommar önskar jag dig!

Sofia Fixar Reshmi

Creative Director på heltid och hemmafixare på all annan tid.

Mer inspiration för din trädgård