test

systemet

du klarar det själv

Att installera belysning som går på 12 volt är både lätt och ofarligt.

Det du behöver är ett vägguttag utomhus som du kan koppla en transformator till (denna omvandlar eluttagets 230V till trygga 12V). Utan transformatorn kan du inte driva belysningen.

Därefter sätter du ut dina lampor där du vill ha dem och kopplar ihop allt med de kablar du behöver. Enkelt och säkert.

DU FIXAR DET!

Enkelt installerat

det nödvändiga

att tänka på

TRANSFORMATOR

Välj gärna en transformator som är lite större än det sammanlagda antalet watt dina lampor drar (minst 15% onyttjat utrymme). Det gör att den håller längre.

Tänker du eventuellt bygga ut systemet så rusta för det och ta en större transformator redan från början.

Se gärna till att sätta transformatorn så att den kommer upp en bit från marken. Detta för att undvika att den hamnar under vatten vid snösmältning eller skyfall.

Våra transformatorer är på 21 watt, 60 watt samt 105 watt.

kablar

För att garantera att lamporna fungerar optimalt ska den sammanlagda kabellängden i ditt system inte överskrida 50 meter.

Kablarna kan grävas ner om så önskas. Det finns inget krav på hur djupt du gräver eftersom det är 12 volt. Du behöver förstås inte gräva ner dem om du inte vill.

Du behöver inte lägga kablarna i kabelrör men om du exempelvis har en stengång där kabeln går under kan det vara framsynt att lägga just den delen i ett rör, om du skulle behöva komma åt kabeln senare (inte roligt att ta upp en stengång).

Vi har kablar som är 0,5m, 2,5m, 5m och 10m samt grenkablar på 5m och 10m.

ljusautomation

Om du inte har inbyggd automation i huset så kan det vara en god idé att koppla på en ljussensor till systemet.

Ljussensorn kan ställas in så att ljuset automatiskt slås på när det skymmer och sen släcks igen i gryningen. Vill du att systemet ska släcka några timmar in på natten så går även det utmärkt.

lär dig mer

bloggar som hjälper

Julfint till bords
Helena dekorerar

Julfint till bords

Då var det dags för jul och nu kan du bli inspirerad när Helena skapar kreativa blomdekorationer där hon använder sig av våra julslingor.
HALLOWEEN MED HELENA - LÄSKIG ENTRÉ
Helena dekorerar

HALLOWEEN MED HELENA - LÄSKIG ENTRÉ

Skapa en ruskig men riktigt snygg entré inför Halloween. Ge barn och vuxna ett skräckinjagande men varmt välkomnande med Helenas dekorationstips!
Halloween med Helena - bordsdekoration
Helena dekorerar

Halloween med Helena - bordsdekoration

Nu har Helena återbrukat sin tidigare bordsdekoration för att göra det ruskigt vackert till Halloween på bordet. Se hur hon tänker kring Halloween och hur slutresultatet blev.