DIY - glimrande pumpa

DIY - a shining pumpkin

Create your own shining pumpkin to decorate the entrance to your home.

Vi blev nyligen inspirerade av en amerikansk dekoratör och vi kunde bara inte låta bli att testa att göra något liknande med vår ljusslinga Glimmer. 

 

Det du behöver är:

  • En flexibel ventilationsslang till torktumlare eller liknande. Den måste vara tunn (utan isolerande aluminium) så att ljuset kan komma igenom. Är slangen lång så får du klippa den så den passar fint för att bli en rund och ståtlig pumpa.


  • Vattenfast tejp eller ett par gem.


  • Några extra pumpor om du vill skapa en dekorativ grupp och en kruka av något slag. Det går så klart lika fint att lägga pumpan direkt på marken.


  • Ljusslinga som Glimmer (+transformator om du inte redan har systemet)
  1. Glimmer är en enkel ljusslinga som inte tar så mycket plats men som ger fint med ljus för det här projektet.
2. Lägg in ljusslingan i ventilationsslangen. Låt en del vara utanför som sedan ska läggas under pumporna.
3. För samman slangens ändar och sätt ihop med ett gem eller en tejp som tål väta. Det finns på bygghandeln.
4. Den del av ljusslingan som nu är utanför slangen lägger du i botten under pumporna för att få en extra glimrande installation.
5. Lägg din nyskapade pumpa-lampa tillsammans med de riktiga pumporna för att skapa en grupp.
6. Vi satte ett stycke drivved i mitten av slangen och vips så hade vi en fin lysande pumpa! Du kan sätta en vinranka eller pinne från skogen. Funkar lika fint.

Halloween-twist 👻

Vi valde att även lägga till en läskig twist till vår installation, då det närmar sig Halloween. Absolut inte nödvändigt…men kul! 

 

Vi satte ett plastskelett i form av en fågel i en lykta och la även här ner en Glimmer. Mycket enkelt och effektfullt.

5. Fågel i ljuslykta. Kan ju också vara en vas eller liknande.
6. Glimmer ner i lyktan. Här gäller bara att skapa någon form av virrvarr.

Över förväntan! 🤩

Det här projektet var jätteenkelt och riktigt skoj att göra. Dessutom blev resultatet hårresande fint! Du kan ha denna pumpa-lampa 🎃 både inne och ute. Dessutom kan du ha den på trappan från september tills julen knackar på dörren! Och adderar du lite läskigheter runt Halloween så är du är hemma med hela höstens dekorationer! 🧛🦇🍁

Att leta på oväntade ställen 🕵🏼‍♀️

Ibland är det roligare och till och med finare att leta där man minst anar - som att använda en tråkig ventilationsslang för att skapa en lysande pumpa.  Gå runt i bygghandeln och se vad de har för något som kan bli något helt annat. Ofta är materialet mer hållbart, då det ska kunna tåla mer. I detta fallet så tål dessutom slangen regn då den är anpassad för våtrum. 

Ventilationsslang för torktumlare

Produkter som använts i denna artikel

Eftersom höstinstallationen är temporär så satte vi en helt separat transformator till de två Glimmer och det enda vi egentligen behövde lägga till var en T-koppling. Detta för att få fågeln i lyktan att lysa. Annars hade det räckt med en transformator och Glimmer.

Vi på LightsOn

FLER DIY-projekt