Skapa en fantastisk entré - Välkommen in till Sofia

Skapa en fantastisk entré - Välkommen in till Sofia

Entrén är en viktig del av vårt hem. Det är hit vi längtar till och det är här vi välkomnar våra besökare. Vi hälsar på hemma hos Sofia, vår "fix"-bloggare, och ser hur hon har tänkt och gjort med sin entré till huset.

Vi tar oss hem till "Sofia fixar", som egentligen heter Sofia Reshmi och jobbar som Creative Director på en reklambyrå. Sofia är verkligen en fixare. Att bygga och skapa är hennes hobby (och superkraft) medan belysning är en passion...eller snarare besatthet 😊. Vi får även sällskap av Sofias mycket välartade och trädgårdsintresserade hund, Mimmi.

Vi besöker henne här idag för att se hur hon ordnat med sin entré. Entrén blir extra viktig under hösten. Snart stänger vi in oss i våra hus för vintern och hösten är fortfarande en flört med sommarens värme och prakt. Belysning är viktig på vintern men skälen kan vara mer praktiska - som att hitta till dörren överhuvudtaget 😊.

Sofia styrker detta:

”Det viktigaste för oss med att belysa vår entré är att den ska vara välkomnande och att gästerna ska känna sig trygga, alltså inga skumma spindelnät att gå in i. Man ska helt enkelt se var man går."

Sofia har två ingångar till fastigheten så här är det också viktigt att besökarna kommer in den väg som är ”rätt”. Detta har så klart Sofia tydliggjort med ljus, vilket vi på LightsOn uppskattar. Det är också ett enkelt och fint sätt att visa vägen in.

”Entrén är relativt oansenlig så det är nödvändigt att det är tydligt var man ska gå in. Diskret men tydligt – och då valde jag pollarna Quadra som jag placerade i rabatten till höger om ingången. Diskret på varsin sida om dörren satte jag Zenit som mer bara markerar än lyser upp. Även på marken vid parkeringen har jag fällt ner in-groundspotten Capella i betonggjutningen”

Det som Sofia har gjort är att använda olika ljussättningar, vilka kompletterar varandra och ger ett fint och genomtänkt intryck. Zenit markerar dörren, Quadra visar vägen och Capella avskiljer bilplats mot gångyta.

Väl innanför grinden möts vi av en fantastiskt fin innergård. Du kommer säkert att få se denna fler gånger under Sofia Fixar-projekt. Det kommer även en blogg lite senare som handlar om att belysa konst.

Innergården har en pergola som ramar in, och får huset och utemiljön att hänga ihop samtidigt som den markerar ytorna. För att förtydliga ytorna har Sofia även här använt ljus.

”Jag har satt spotlighten Luna högre upp i pergolan för att få neråtriktat ljus. Samma har jag gjort i hela pergolan på baksidan. Luna är en gedigen och bra spott som man även kan sticka ner i marken, den är lätt att montera och rikta och ger ett snyggt ljus. Jag ville förena inne med ute så dessa spottar skapar en bra känsla när man kommer in på gården. Jag har svarta Luna men de finns även i silver. Bra med denna lampa är att du kan enkelt byta ut ljuskällan”

Sofia har också valt att skapa blickfång vid entrén genom att belysa en konstinstallation som möter oss när vi öppnar grinden och närmar oss huset. Runt installationen finns växter och blommor som skiftar under säsongen, så det blir verkligen en överraskning varje gång man hälsar på hos den här familjen.

Rent praktiskt har Sofia satt Luna på ställen som exempelvis hjälper den som i mörkret ska gå ut med soporna att hitta till tunnorna. Luna är också placerad i pergolan nära dörren för att just visa vägen in i själva huset.

Längre än så går vi inte in i Sofias hem idag, utan vi tackar för titten och njuter av hennes fantastiskt fint upplysta entré.