Höstpiff på trappan

Höstpiff på trappan

Kolla in när Helena fixar till entrén nu när det är höstmysigt ute!

Jag glömmer oftast bort framsidan av huset och ägnar mig mer åt trädgårdssidan, vilket är lite synd då det är husets ansikte utåt. Men nu har jag tagit mig i kragen. Här har jag gjort en lättare höstdekoration vid vår entré. 

Jag har plockat ihop lite gammalt material jag har i huset och kombinerat det med växter som ger den där härliga höstkänslan.

Mustlådor och patentflaskor tänker jag hör hemma på hösten då det är tiden när man mustar och saftar. Must- och äpplelådor kan du hitta på loppis. Jag har använt fem stycken mustlådor som jag har ställt och staplat lite olika – några på högkant, en på längden och en står rätt upp med tallkottar i. Det skapar du som du vill. Hur du gör har lite med vilken yta du har att dekorera på. Lek runt och testa!

Lådorna har jag dekorerat med mahonia, rönnbär och ljung sedan har jag lagt pumpor och rabarberblad, från min egen keramiska verkstad Lilla makeriet, ovanpå för att klämma växterna på plats. Här kan du ju självklart köpa riktiga pumpor. I Höllviken, där jag bor, har vi en pumpabonde som har ett jättestort utbud. Strax efter självplockning av majs börjar han sälja pumpor i alla de slag. Hela ladan är full – verkligen ett utflyktsmål värt att besöka. Kanske har du något liknande i dina krokar.

De lådor som står på högkant blev lite tomma upptill så där rullade jag in en reva från murgröna för att få en bättre balans. Murgröna har jag även använt för att binda ihop dekorationerna och på så vis få ett mjukare uttryck. Revor från murgröna går från en låda till en annan. Det binder samman och skapar ett helhetsintryck.

En låda som står på kortändan har jag fyllt med de gamla glasflaskorna som jag staplat ovanpå varandra. För att få effekt på kvällen har jag använt ljusslingan Ice. Denna fungerade toppen då varje ”istapp” är som gjord för att bli nerstoppad i en plaska. Ungefär varannan flaska fyllde jag med Ice (dvs en istapp i varannan flaska). Vänta tills de lyser upp så ska du se!

Resterande av ljusslingan har jag fördelat runt i de andra lådorna.

Det höga gräset är placerat i en höganäskruka. Gräset sticker upp i dekorationen och bidrar till en balans med de staplade mustlådorna. På samma sätt har jag placerat den höga krusskräppan i hörnet.

Träskålen, som är ett gammalt fynd från Indiska, har jag fyllt med de kottar och bär som jag fått kvar – rönn, alkottar, mahonia och oxel.

Till sist tog jag en gammal ljuslykta, som jag hittat på loppis, och fyllt med ljusslingan Ice. En kul effekt som sätter pricken över i:et.

Nu är det bara att vänta på skymningen så slår magin till! Och välkommen hem!

Lycka till!