Halloween med Helena - bordsdekoration

Halloween med Helena - bordsdekoration

Nu har Helena återbrukat sin tidigare bordsdekoration för att göra det ruskigt vackert till Halloween på bordet. Se hur hon tänker kring Halloween och hur slutresultatet blev.

Till Halloween älskar jag att dekorera med pumpor, skelett och spindlar. Det ger en kuslig mystisk känsla. Jag vill samtidigt hålla en ren och enkel design - så gott det går när det är Halloween 🦇🕸👻

💀 Skelett är verkligen kul att dekorera med. Speciellt djurskelett (fusk så klart).  I år har jag sett dem på många ställen. Jag har investerat i en katt, några fåglar, fladdermus och stora spindlar. Dessa kommer att åka fram till många kommande Halloweenhögtider. 

🎃 Pumporna hittar jag hos vår lokala pumpabonde på Slättviksgård i Höllviken.  Det är verkligen en upplevelse och jag älskar att besöka honom varje år. Hela ladan är full med pumpor i alla de slag – stora till små, släta till knottriga och i flera färger. Jag kan gå där länge och bara njuta och kommer hem med mycket mer än jag kan bära. Som något helt extra har han prydnadsmajs🌽. Ett fynd väl värt att använda pengar på. Prydnadsmajsen kommer i alla färger från gul, orange, röd, lila och går några gånger helt mot det svarta hållet – underbart. Det magiska är att de torkar och ser precis likadana ut, år från år. Jag har majs som hängt i taket i min verkstad i fem år och de ser likadana ut som när jag köpte dem. Om man har tur har han också odlat mini prydnadsmajs, ca 10 cm långa. Missa inte dessa om du ser dem någon gång!

Bordsdekorationen!

I denna stora bordsdekoration har jag återanvänt det gamla baktråget i trä som jag också använde till höstdekorationen. Baktrågets avlånga form passar fint på vårt avlånga trädgårdsbord och dess slitna yta passar fint till Halloween. Varför gå ifrån något som fungerar, tänker jag.

I botten av tråget har jag lagt Bliss. Denna är bara lagd ner huller om buller så den liknar ett avlångt fågelbo av massa sladdar. Detta ”fågelbo” använder jag sen som stöd till att sticka ner stjälkarna i. Här använder jag ljung som basväxt. Ljung finns i fina varma färger och har du dem inte hemma eller kan hitta dem i skogen finns de ofta för ett rimligt pris på ex en plantskola. Ljungen är tacksam då den inte behöver något vatten utan den kommer att stå lika fint ändå. Den har också fördelen att den fyller mycket men är samtidigt så pass gles att belysningen som ligger i botten fint skiner igenom.

Tips! Om du har ett hål till parasollen i mitten av ditt bord kan du med fördel låta sladdarna gå där igenom och på så vis gömma undan sladdarna.

Nu när hela tråget är fyllt med ljung kan jag börja placera ut pumpor och skelett. Jag har använt tre lite större pumpor, ett par döskallar, två spindlar, en kråka, en hand och några benknotor. Till sist har jag tagit spindelnät som jag dragit ut över hela dekorationen. Inget svårt alls och den kommer stå sig i många veckor!

I vår trädgård finns det rikligt med löv som ett säkert tecken på hösten. Varför inte använda dem i en dekoration? De är gratis, finns i mängder och ger fin färg till dekorationen.

Jag har lagt gulnade björklöv som en fana ut från båda kortsidorna. På detta sätt får jag en fin förläning av bordsdekorationen. Om bordet inte är avlångt som här, men kanske kvadratiskt eller runt, kan du också använda löv men dra då gärna ut lite fler fanor – gärna ett udda antal som tre eller fem.

Ovan bordet har jag hängt tre Apollo lampor i en klunga. På lamporna har jag fäst små fladdermöss i gummi. En lite kul detalj som också belyser dekorationen ovanifrån. 

Så här blev det!

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den här enkla kusliga bordsdekorationen, och skulle löven blåsa bort är det ju bara att hämta nya på marken 😉 🍂

Hoppas du blivit inspirerad och älskar Halloween lika mycket som jag gör!

BLOMSTERDEKORATION
VÄXTER MATERIAL

Ljung
Pumpa 3st
Björklöv

Baktråg/skål
Döskalle 2st
Skelettspindlar 2st
Skeletthand
Skelettfågel
Benknotor 2st
Fladdermöss 5st
Spindelnät
Apollo 3st
Bliss