HALLOWEEN MED HELENA - LÄSKIG ENTRÉ

HALLOWEEN MED HELENA - LÄSKIG ENTRÉ

Skapa en ruskig men riktigt snygg entré inför Halloween. Ge barn och vuxna ett skräckinjagande men varmt välkomnande med Helenas dekorationstips!

Entrén har verkligen varit kul att dekorera nu till Halloween! Jag har valt en dekoration som är enkel i sitt utförande och ändå välkomnande och kuslig på en och samma gång!

Som tidigare bordsdekoration i trädgården, se blogg Halloween - tradgardsbord, har jag valt att göra ett bottentäcke av höstlöv. Löven ger färg och värme samtidigt som de omfamnar dekorationerna på ett mjukt sätt så att de bildar en sammanhängande enhet. Dessutom är de enkla att finna så här års 😉

Bland dessa löv har jag satt olika halloweendekorationer:

Ljuslyktor – här har jag använt mig av Faro, en laddbar lampa som är lätt att flytta runt. De finns i två storlekar. Jag har valt att använda båda storlekarna för att skapa lite dynamik i dekorationen. Den minsta lyktan har jag fyllt med fyra stycken dödskallar. För effekt och för att hålla dödskallarna på plats har jag lindat lyktan med spindelnät. I spindelnätet har jag fäst små svarta spindlar 🕷️🕷️. Ovanpå lyktan har jag dessutom fäst spansk mossa som jag låtit hänga ner på sidorna. Som kronan på verket sitter där en stor skelettspindel. Resultatet är riktigt läskigt, tycker jag! 🕷️😬💀

På liknande sätt har jag dekorerat den stora lyktan. Istället för dödskallarna har jag en skelettfågel och upptill avslutar jag med en skelettfladdermus 🦇.

👻 Flygande spöke  – här har jag använt mig av Stone. Lampan har jag lagt i en transparant plastpåse och slagit en knut på. Gör ett litet hål längs ner i påsen så att sladden kan hänga ut. Som spökduk har jag återanvänt ett gammalt lakan som jag rivit till i passande längd. Häng lakanet över påsen med lampan och fäst en fiskelina, eller annan osynlig tråd, runt påsens knut som kan kännas igenom lakanet mitt på spökets huvud. På så vis kan du hänga upp spöket i taket.

☠️ Dödskallar – här har jag klippt upp ett hål under dödskallens käke så att jag kan få in belysningen i kraniet. Jag har återanvänt ljusslingan Ice som jag använde till höstdekorationen, se Höstpiff på trappan.

🧙 Häxhatt – denna är lite mer komplicerad att göra själv. Vi gjorde den till en Harry Potter fest min dotter hade – det är den talande sorteringshatten på Hogwarts. Här går det såklart fint att använda vilken häxhatt som helst 🧙 .

🧙 🧹 Häxkvastar – här har jag använt mig av större grenar som skaft på kvastarna. Som borst har jag samlat gamla kvistar som trillat ner från björken under året. Samla en liten bukett och linda fast den med ett snöre.

Härutöver har jag placerat ut en gammal ljuslykta (återanvänd från förra dekorationen), pumpor, prydnadsmajs och olika skelett. Skelettkatten är verkligen underbart skrämmande! 🐈‍⬛

Jag har också använt en lampa som heter Arcus, som kan ändra färg på ljuset. Här använder jag lila för det tycker jag passar fint till detta tema. 

Hur långt vågar du gå med din Halloweendekoration?